.

Spejderne var på scenen
Af: Red. (sat på Broen Online: 31-01-10 21:11)

250.000 kroner gav Spejderne i Danmark til genopbygning af Haiti og til udviklingsprojekter for Afrikas kvinder. Pengene blev overrakt af en flok unge spejdere på Danmarks Indsamling 2010.

spejderne_var_paa_scenen
Oliver og Patrick fra spejdernes genbrug var på scenen med de 250.000 kroner. Foto: Thomas Weilegaard

Klokken 22. lørdag den 30. januar overrakte spejderne de 250.000 kroner på scenen i Tivolis koncertsal. De var spændte på bageste række i salen, men de syntes også, at det var en stor oplevelse at være til showet og at skulle overrække pengene. Læs her om deres oplevelse undervejs:

"Vi er her for at støtte Danmarks Indsamlingen. Der er mange børn i Haiti, som har brug for hjælp lige nu. Det er sjovere at være her end at se det i TV. Og det er spændende at se de mange klip, om hvordan det er i Haiti og Afrika." fortæller Mikkel fra Danske Baptisters spejderkorps.

"Det er vigtigt at hjælpe andre, når vi har det så godt selv. 150 kroner er jo ikke ret meget. Det er som en tur på McDonalds eller sådan noget. Så kan man jo lige springe det over og i stedet være med til at redde nogen." siger Oliver på 14, som også hjælper til hos Spejdernes Genbrug. "Vi skal overrække 250.000 kroner i aften på vegne af spejdernes genbrug i Farum og alle spejdere i Danmark. Det er rigtig mange penge."

"Alle kan hjælpe andre. Jeg kan godt lide at hjælpe andre, og jeg håber, at jeg gør det tit. Og så håber jeg, at der er mange, som vil hjælpe dem i Haiti for eksempel, som har haft det her jordskælv. Det er synd for dem." fortæller Olivia fra KFUM-spejderne på et spørgsmål om det at hjælpe andre. "Når vi er med i aften,

så er det i sig selv en fantastisk oplevelse. Vi kan både vise spejder frem, og vi kan vise vores medlemmer, at spejdere kan noget i forhold til nogle andre. Supplerer Christina fra De grønne pigespejdere.

Spejdernes Genbrug i Farum tog initiativet og gav de første 100.000 kr. i støtte af de penge, der er tjent på genbrugsmarkedet i Farum. KFUM-Spejderne i Danmark, Det Danske Spejderkorps, Danske Baptisters Spejderkorps og De grønne pigespejdere supplerede derefter beløbet, så det samlede bidrag fra Spejderne bliver 250.000 kroner.
Det er ikke første gang, at spejderne i Danmark går sammen om at donere et større bidrag. Det skete også efter Tzunamien i 2004, og så har spejderne de sidste 50 år ydet støtte til udviklingslande gennem Spejderhjælpen i samarbejde med blandt andet UNICEF og Folkekirkens Nødhjælp. Spejderkorpsene har desuden forskellige flerårige samarbejdsprojekter i flere lande på blandt andet det afrikanske kontinent.
dk_indsamling_2010
.