.

Spejderne støtter Danmarks Indsamling med 250.000 kr.


Spejderne i Danmark har de sidste 50 år ydet støtte til udviklingslande gennem Spejderhjælpen i samarbejde med bla. UNICEF og Folkekirkens Nødhjælp. Nu er der brug for Spejdernes støtte igen, der derfor bidrager med 250.000 kr. til Danmarks Indsamling.

Det er Spejdernes Genbrug, der har taget initiativet og støtter med 100.000 kr. af de penge, der er tjent på genbrugsmarkedet i Farum. KFUM-Spejderne i Danmark, Det Danske Spejderkorps, Danske Baptisters Spejderkorps og De grønne pigespejdere supplerer beløbet, så det samlede bidrag fra Spejderne bliver 250.000 kroner.

- Vi har altid brugt en del af overskuddet fra loppemarkederne på sociale formål, og med situationen på Haiti er der virkelig brug for, at der sker en markant støtte, mener Søren Ohlsen fra Spejderes Genbrug.
- Med bidraget til Danmarksindsamlingen føler vores spejdere, forældrene og alle de andre der stiller op måned efter måned, at deres indsatsrykker.

Allerede nu yder spejdere på Haiti nødhjælp i deres eget land.
Spejderne i Jacmel har hjulpet brandmænd med at redde ofre ud af ruinerne, og de har hjulpet med distribution af mad og vand.
Spejderne i Saint-George og Caleb har hjulpet over 2000 overlevende over grænsen til Den dominikanske Republik i egne biler og har gennem lokale netværk hjulpet overlevende til husly i private hjem.
Spejderne i Gideon de Carrefour har reddet 725 overlevende og begravet 150 ofre.

Samtidig har Verdensspejderbevægelsen sendt en delegation til Haiti for at koordinere indsatsen, og samarbejder samtidig med FNs Højkommissariat for flygtninge og UNICEF.

Initiativtager er Spejdernes Genbrug, hvor 165 frivillige arrangerer genbrugsmarked hver måned. 7 spejdergrupper i Værløse og Farum samt Skt. Georgsgilderne står bag.
KFUM-Spejderne, Det Danske Spejderkorps, Danske Baptisters Spejderkorps og De grønne pigespejdere består af over 60.000 spejdere. Der er 38 millioner spejdere på verdensplan.


Yderligere information, kontakt:
Jonas B. Whitehorn, KFUM-Spejderne i Danmark: 2222 9419
Jeanette Hedegaard, Det Danske Spejderkorps: 2329 3362