2013.03.04 Festligt jubilæum AR-703059443

Borgmester Ole Bondo Christensen takkede Spejdernes Genbrug i sin tale."I er en attration", sagde han. Foto: helene Holm Stolle.

Festligt jubilæum med Spejdernes Genbrug

Alle sejl var sat til, da Spejdernes Genbrug havde 10-års jubilæumssalg

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Selvom vinden var kold, var stemningen varm, da Spejdernes Genbrug lørdag morgen havde inviteret til 10-års jubilæumsfest i teltet på Havremarken. Rundstykker, varm kaffe og glade frivillige mødte de mange indbudte gæster, som formand Søren Ohlsen tog imod til festlig musik af spejderorkestret.
Borgmester Ole Bondo Christensen (S) deltog også i festligheden, hvor han takkede spejderne for deres modighed.
"Det er nu 10 år siden, at spejderne opførte den store hal til genbrugsmarked her på Havremarken. Der er i høj grad grund til at kippe med flaget, ønske tillykke og sige tak. At opføre så stor en ny hal var en modig beslutning. Men beslutningen har vist sig at være den helt rigtige. Nogen gange må man foretage en investering for at få de rigtige arbejdsvilkår og for at kunne lave en god forretning på den lidt længere bane. Det gælder for Spejdernes Genbrug, som det gælder for anden virksomhed – privat og kommunal", sagde han i sin tale, hvori han også slog fast, at han er dybt imponeret over den måde, som Spejdernes Genbruger er organiseret på.
"180 frivillige ildsjæle står for arbejdet med at indsamle, sortere, sætte varerne på plads, betjene kunder, holde styr på regnskab, holde biler og bygninger vedlige. Hver frivillige har ansvaret for en lille del af det kæmpe maskineri. Det kræver engagement og professionel ledelse at holde styr på alle dele af virksomheden, og når jeg taler med de frivilige mærker jeg en stor stolthed og glæde over at være med i et sjovt og meningsfuldt fællesskab", lød det fra Ole Bondo Christensen.
"Spejdernes Genbrug er en attraktion i Furesø. Gæster fra hele hovedstadsregionen og Nordsjælland valfarter den første lørdag i hver måned til Farum for at gøre et kup. I har kunder helt fra Skåne og Polen. At komme til Spejdernes Genbrug er noget, man ser frem til, Både for at gøre en god handel men også for at mærke stemningen og møde mennesker, man kender", sagde han endvidere.
Søren Ohlsen var glad for de varmende ord fra borgmesteren, og han understregde, at det årlige overskud på godt en million kroner, udelukkende går til at støtte det lokale spejderarbejde i Furesø samt til humanitært arbejde i tredieverdenslande.
"Men vi støtter også vores Ældre- og plejecentre og ikke mindst børnehuset Siv", fortæller han og sender en stor tak ud til de 180 frivillige.
"Uden de mange frivillige kunne vi ikke opnå de resultater, vi gør", lyder det fra Søren Ohlsen.

Publiceret: 04. marts 2013 11:48 i Furesø Avis

Læs artiklen og se billederne i avisens netudgave ved klik her