Projektkoordinator, Ramus TyrriNielsen, var meget begejstret for elevernes arbejde med projekt omkring Farum MIdtpunkt, hvor de både har lært om historien bag bebyggelsen, om arkitekturen og ikke mindst faunaen omkring bebyggelsen.
|
|
|
I en lang periode har eleverne fra en 8. klasse på Stavnsholtskolen i Farum huseret i Farum Midtpunkt. På den gode måde. De har nemlig deltaget i et boligsocial innovationsprojekt, hvor de har lært om hele baggrunden for opførelsen af Farum Midtpunkt, bebyggelsens idé og historie. "Eleverne har diskuteret områdets karakter, været på markvandring i området og fået et godt indblik i Midtpunktets særlige beboerdemokrati", fortalte Ramus Tyrri Nielsen, der er projektkoordinator og har arbejdet sammen med de unge. I løbet af projketet har eleverne også skullet udsmykke en lejlighed i Farum Midtpunkt, og det har de gjort med inspiration fra arkitekt Jens Arnfred, hvis far var med til at tegne Farum Midtpunkt. "Det har været rigtig sændende, og vi har lært en masse omkring tankerne bag Farum Midtpunkt. Her er en masse natur, og det har vi prøvet at tage med ind i indretningen af lejligheden", fortalte Freja Holm Kristensen, da der tirsdag formiddag var fernisering på det færdige lejlighedsprojekt.
Fortæl den gode historie Borgmester Ole Bondo Christensen (S) var også med og han var meget positiv overfor projektet. "Det er sundt for jer at lære om idéerne bag Midtpunktet. Jeg har selv boet i Farum Midtpunkt en gang, og det er et dejligt sted med gode lejligheder og spændende omgivelser. Det er godt, I oplever det og kan fortæller jeres venner og familie om det", sagde han. På vegne af Furesø Boligselskab var Gerd Karlsen mødt op ved ferniseringen, og hun var ligesom borgmesteren glad for projektet. "Det er en gammel drøm for mig, at vores bydel, som Farum Midtpunkt jo er, kan bruges til at forklare om demokrati, som jo handler om at være med til at bestemme. Og det findes her i Midtpunktet", sagde hun og understregede, at hun synes, at eleverne er lykkedes fint. "Det er dejligt at have haft jer i bydelen. Vi er jo ofte stødt på jer", sagde hun med et smil. "Det har været super fedt at arbejde med de unge, og de har lært en masse både samfundsfagligt, historisk og omkring hele faunaen, der er her i området. Og vi skylder Spejdernes Genbrug en kæmpe tak for deres velvillighed til at låne os møbler og udstyr til lejligheden", siger Rasmus Tyrri Nielsen og understregede, at han er sikker på, at deeleverne har masser af gode historier at fortælle om Midtpunktet.
|
|
|