SoerenO_og_SvenKN
Formand for Spejdernes Genbrug Søren Ohlsen (til venstre) har sammen med de frivillige og ejerkredsen taget et dybt greb i lommen. 100.000 kroner er det blevet til fra det velbesøgte genbrugsmarked på Havremarken i Farum. Til højre ses Sven Krarup Nielsen, formand for Furesø Samråd, der blandt andet organiserer spejderne i kommunen.
Foto: Jens Berg Thomsen

Giver 100.000 til Landsindsamlingen

Spejdernes Genbrug i Farum har taget “et dybt greb i lommen” og doneret stort beløb til ofrene for jordskælvet i Haiti og Afrikas kvinder

Lørdagens landsinsamling på DR havde et lokalt islæt. Spejdernes Genbrug, der hører hjemme i Farum, var med på scenen og kunne overrække 100.000 kroner til indsamlingen til fordel for ofrene for jordskælvet i Haiti og Afrikas kvinder.
"Det var ikke for at komme i fjernsynet, at vi gjorde det. Hele Spejdernes Genbrug er gennemsyret af social ansvarlighed. Det er drivkraften for, at folk har lyst til at arbejde frivilligt, og det giver god mening at støtte sådan et projekt," siger formand for Spejdernes Genbrug Søren Ohlsen.
De 100.000 blev suppleret af 150.000 fra KFUM-Spejderne i Danmark, Det Danske Spejderkorps, Danske Baptisters Spejderkorps og De grønne pigespejdere, så i alt lød bidraget på 250.000 kroner.
Tidligere har Spejdernes Genbrug støttet blandt andet ofrene for Tsunamien i 2004 og ofrene for krigen i Kosova sidst i 1990'erne. 100.000 er et stort beløb, og der er da også - med formandens ord - taget "et pænt greb i lommen" denne gang.

Arbejder videre lørdag

Spejdernes Genbrug holder åbent den første lørdag i hver måned, og indsamlingen fortsætter også på lørdag den 6. februar.
"Vi har givet de enkelte boder på loppemarkedet frie tøjler til at få samlet mere ind. Nogen har en krukke stående til overskydende byttepenge, men hvad de ellers kan finde på op til dem selv," siger Søren Ohlsen.
På lørdag er det for øvrigt borgmester Ole Bondo Christensen (S), der klipper snoren, når loppemarkedet åbner klokken 10.

Kaffemaskine til 600 kroner

Spejdernes Genbrugs loppemarked plejer at være velbesøgt, hvilket selvfølgelig glæder Søren Ohlsen. Men de mange gæster giver også en pæn trængsel på vejene i Farums industrikvarter, hvor loppemarkedet hører hjemme, og politiet har nogle gange været ude og skrive parkeringsbøder ud.
"Derfor lyder en lille bøn herfra, at folk helst skal finde en lovlig parkeringsplads. Ellers risikerer en kaffemaskine til en 50'er lige pludselig at komme til at koste 600 kroner, når en p-bøde bliver lagt oveni. Og det er jo ærgerligt," siger Søren Ohlsen.

FAKTA Spejdernes Genbrug

- Holder åbent den første lørdag i måneden på Havremarken 10 i Farum
- Er ejet af syv lokale spejdergrupper i Furesø Kommune og Sct. Georges Gildet i Farum.
- Er med formand Søren Ohlsens ord "en virksomhed drevet med hjertet". Der er omkring 165 frivillige der sørger for at hjulene kører rundt.
- Man kan læse mere på www.spejdernesgenbrug.dk
Publiceret: 03. Februar 2010 12:00