Spejdere_uddeler_haeder_til_lokale_ildsjaele
Nogle af ildsjælene i Spejdernes Genbrug, fra venstre: Anne Gram, Klaus Lund Nielsen, Thomas Wille, Marianne Zaki Norby og Birgitte Skafte.

Privatfoto.

Spejdere uddeler hæder til de lokale ildsjæle

Flere foreninger har fået en sæk penge og et skulderklap fra Spejdernes Genbrug

Rundt omkring i lokalområdet findes mange frivillige ildsjæle, hvis indsats alt for sjældent får den fortjente anerkendelse. Det har Spejdernes Genbrug nu forsøgt at råde bod på, ved at uddele i alt 75.000 kroner til forskellige formål.
Pengene er kommet ind ved spejdernes arbejde på Farum genbrugsstation, hvor borgerne heldigvis er flittige til at aflevere gamle møbler, indbo, med videre - eller få det hentet. Tre-fire dage om ugen har spejderne en transportgruppe der afhenter møbler og effekter fra borgere og fra dødsboer.
"Vi er 150 frivillige der alle arbejder ulønnede. Vi donerer først og fremmest penge til spejderarbejdet i Farum, og vi er ved at udvide samarbejdet med spejdergrupperne i Værløse. Men i 2008 har vi haft yderligere overskud, så vi har valgt at donerer nogle penge i lokalsamfundet," fortæller Marianne Zaki Norby.
"I år har vi lagt vægt på ildsjæle i foreningslivet. De gør så meget godt for vores unge mennesker. Vi har fundet, at her er nogle betrængte grupper, der gør et kæmpe arbejde for betrængte grupper i samfundet."

Foreningerne

Foreningerne, der har fået en sæk penge og et skulderklap, er:
- Foreningen Grønlandske Børn, der har fået 20.000 kroner til børnearbejde.
- Mødrehjælpen, der har fået 10.000 kroner til julepakker.
- Hospices, 10.000 kroner til brug for depositum for hjemløse eller mindre bemidlede. Foreningen ønsker, at så mange som muligt får noget livskvalitet via oplevelser og udflugter.
- Den lokale indkøbsbus for ældre, 10.000 kroner.
- Gedevasevang, 10.000 kroner til en udflugt.
- Farum Kyokushinkai Karate, 5.000 kroner.
- samt foreninger, der ikke ønsker deres navn i avisen.

Holder af børn

"Vi har valgt foreningerne ud fra et ønske om at påskønne nogle af de mange frivillige, der lægger ildsjæl i at aktivere børn og unge i lokalsamfundet. Foreningerne har ikke meget at rutte med, så en skilling her betragtes som en håndsrækning og en stor påskønnelse," siger Marianne Zaki Norby.
Som eksempel fremhæver hun blandt andet, at en forening som Farum Kyokushinkai Karate gør meget for at tiltrække børn og unge til foreningslivet.
"Karateklubben har kompetente instruktører, med flere Danmarksmestre blandt instruktørerne. Og de holder af børn og har en god tone. Alle kan deltage, både piger og drenge. Med en aktiv og sund indstilling til omgang med andre mennesker, motion og samvær er klubben et forbillede for ungdommen. Man kan bare komme som man er, og få gratis prøvetimer," lyder det blandt andet i indstillingen.
due
Publiceret: 10. December 2008 10:55