Genbrugspenge_skaber_glde_hos_SIV
Glæde ved Børnehuset Siv's flotpyntede juletræ – både hos modtagere og givere. Bagerst fra venstre ses leder Sussie Olsen, Søren Dalhoff, Thomas Wille og Marianne Norby. Forrest sidder Lotje med Leonora, der finder Balders øre meget interessant. Mellem dem sidder Thim.

Foto. Connie Arnfred.

Genbrugspenge spreder glæde

Børnehuset Siv er blandt årets modtagere af donationer fra Spejdernes Genbrug

JULEGAVE En mindre hær af frivillige står bag Spejdernes Genbrug på Havremarken i Farum. De tusindvis af ulønnede timer giver ikke kun et økonomisk grundlag for spejderne i Farum, men overskuddet af overskuddet gives videre til en række velgørende formål.
I stedet for at hugge den gamle sofa op til pindebrænde eller smide spisestellet ud i container, så har rigtig mange borgere fundet ud af at aflevere deres aflagte ting i det lille hus på Farum Genbrugsplads. Herfra sorterer frivillige alle tingene og bringer det over til spejdernes store genbrugshal på Havremarken, hvor det myldrer med folk hver den første lørdag i måneden.
For interessen for genbrug er stigende, og det giver sig udslag på bundlinien. Men da regnskabet skal gå i nul ved årsskiftet, så bliver der også delt rigtig mange penge ud til andre velgørende projekter end til spejderne selv.

Håndsrækning til børnene

Det er en håndfuld frivillige "genbrugsrepræsentanter", der hvert år finder frem til dem, som skal nyde godt af "genbrugspengene".
I år er hospitalsklovnene på Hillerød Sygehus, Gedevasevang dagcenter, Natteravnene samt Børnehuset Siv blandt de lokale modtagere, mens der også er blevet penge til Børnecancerfonden, et hospice og sågar et skoleprojekt i Angola.
Tirsdag eftermiddag var Marianne Norby, Søren Dalhof og Thomas Wille som genbrugsrepræsentanter på besøg i Børnehuset på Alfreds Sørensens Vej for symbolsk at overrække 25.000 kroner til den selvejende institution, der er et enestående tilbud for familier med syge børn.
Børnehuset har i forvejen stor glæde af Spejdernes Genbrug, da kassevis af legetøj i årets løb bliver kørt til Børnehuset. Legetøjet bliver hurtig slidt, da alt bliver rengjort dagligt for at undgå smittefare.
"Der skal være tale om legetøj, som kan tåle opvask – og derfor er vi også nødt til at forny legetøjet tit. De børn, som kommer her, føler sig meget isolerede. De kan ikke tage med offentlige busser eller tog på grund af smittefare", fortæller leder Sussie Olsen.

Oplevelser

De 25.000 kroner fra Spejdernes Genbrug vil blandt andet blive brugt til at give børnene forskellige oplevelser.
"Pengene kunne fx gå til det dukketeater, som vil komme her til foråret eller til leje af en bus og en biograftur, hvor vi lejer en hel biograf til børnene og deres familier. Vi vil også gerne have noget båludstyr", fortæller en glad Sussie Olsen.
Inden de glade givere får en rundvisning i Børnehuset, gør Marianne Norby opmærksom på, at spejderne jo også gerne tager ud til folk og henter de ting, som de nu engang gerne vil af med.
Det er hos folk, der ikke selv har bil eller der er andre årsager til, at de ikke selv kan bringe tingene ud til Genbrugpladsen.
FAKTA
Børnehuset Siv er et tilbud til familier med alvorligt syge børn fra 0 – 18 år. Familier, som benytter Børnehuset Siv har børn, som lider af forskellige sygdomme. De mest almindelige er alvorlige hjertefejl, leukæmi og svære immundefekter. Børnene er for syge til at bruge almindelige daginstitutioner, men i Børnehuset Siv tager vi alle hensyn, og derfor kan børnene trygt komme her og lege, være sammen med andre børn og udvikle deres sociale kompetencer.Husets tilbud er baseret på, at børnene er i huset sammen med en forælder eller bedsteforælder.
Kilde: www.bhsiv.dk
Publiceret: 20. December 2007 00:12