Overskud fra 2017, der uddeles til anden velgørenhed i 2018

Efter uddeling til spejderne, er vi glade for desuden at kunne uddele den anden halvdel af det økonomiske overskud fra 2017 til:

 
Modtager Beskrivelse af projekt, opgave

Bofællesskabet Langkærgård

Sofacykel.
Bofællesskabet består af 12 yngre og midaldrende psykisk og fysisk handicappede beboere fra Furesø Kommune. Alle har behov for socialpædagogisk medvirken til aktiviteter, både ude og hjemme. Ikke alle beboere har nemt ved fysiske aktiviteter, og en cykeltur sammen med en pædagog i en sofa-cykel vil være fremragende motion og løfte humøret og velværet.

www.Langkaergaard-bo.dk 

Hospice Søndergård

Playstation4 + spil.
At der kræves en særlig indsats for unge mellem. 13-17 år – der er pårørende til en livstruende syg – ved man nu mere om. At ”slå tiden ihjel” under et besøg på hospice, kan være en stor udfordring for en teenager. Derfor søger jeg, på vegne af Hospice- om kr 5095.- til en play station. Så det bliver muligt at tilbyde de unge mennesker, en afveksling under deres besøg på hospice, og samtidig møde andre unge, i samme situation.

www.ok-hsg.dk 

Pedalatleterne og UU Sjælsø

Cykler til udsatte børn.
Gode istandsatte cykler og cykelhjelme til flygtningebørn, udsatte danske- og indvandrerbørn og evt. østeuropæiske tilflytterbørn til transport til og fra skole mm.
Pengene skal anvendes til reservedele og ekstra nødvendigt udstyr.

http://www.furesoe.dk/Borger/UngIFuresoe/Ungdomsuddannelser/UngdommensUddannelsesvejledning 

Bebyggelsen Jonstrupvang

Musik i Skoven.
Musikfestival arrangeret af alle beboere og personale (ulønnet) for handicappede og alle andre. Deltagelse er gratis. Donationen går til at øge kvaliteten af musikken.

http://www.jonstrupvang.dk 

Red Barnet, Furesø

VELKOMMEN TIL DANMARK/FURESØ KOMMUNE er en oplevelsesklub.
Målgruppen er kommunens flygtningefamilier, der gerne vil møde danske familier og lære noget om vores lokalområde og dansk kultur. Der er tale om flygtninge-børnefamilier, som af forskellige grunde har brug for at skabe et lokalt netværk og få hjælp til at få gode fælles oplevelser med deres børn og andre danske børnefamilier.

https://www.facebook.com/RedBarnetFuresoe 

KFUM-spejderne i Slangerup

Bålhytte.
Bålhytte i forbindelse med spejdernes shelters.

Plejecenter Lillevang

Elektrisk ”side by side-cykel”.
Cyklen skal anvendes til at køre centrets beboere ture i det fri – som de ellers ikke har mulighed for - ved hjælp af både centrets personale og frivillige hjælpere (vi er i gang med at samle en gruppe frivillige som eksterne cykelhjælpere).

Natteravnene, Farum

Støtte til uddannelse af nye natteravne.
Natteravnene er helt afhængige af donationer fra lokale virksomheder og foreninger for at udføre deres tryghedsskabende arbejde.

http://farum.natteravnene.dk 

   

Dansk Flygtningehjælp, Lyngby

Cykler til kvinder.
Cykler til kvinder i forbindelse med kursus i cykling, for at de kan få arbejde.

http://lyngbyfrivillignet.dk 

Foreningen Grønlandske Børn

Weekendture for 80 sårbare grønlandske unge, der er på efterskole i Danmark.
Mange grønlandske unge vælger at gå på efterskole i Danmark. Men det er hårdt at skulle forholde sig til et nyt sprog og en anden kultur samtidig med, at man skal passe sin skolegang. Det kan være meget ensomt, og det betyder, at mange falder fra og tager tilbage til Grønland med et nederlag i bagagen. Mange af dem oplever også at stå uden for fællesskabet. For selvom de får nye gode venner, så tager vennerne stadig hjem til deres familie i weekenderne. De grønlandske elevers familier er 3000 km væk! I Allu arrangerer frivillige i Foreningen Grønlandske Børn weekendture for 80 af de mest sårbare grønlandske efterskoleelever. De unge efterskolelever mødes 4 gange henover skoleåret i en spejderhytte i Vejle. I weekenderne er fokus på at mindske hjemveen og give dem et fællesskab med andre i samme situation, for herigennem at støtte dem i at gennemføre deres skoleår.

www.fgb.dk 

Tjernobylforeningen 

Rekreationsophold.
Foreningen arrangerer rekreationsophold i Nordjylland for Tjernobylbørn.

STH - Servicehunde til handicappede

Servicehunde til handicappede.
Uddanner og donerer hunde til fysisk handicappede. En Servicehund kan blandt andet hjælpe med at samle ting op, åbne døre, trække kørestolen, bære en indkøbskurv og meget andet. En Servicehunde er ikke et offentligt bevilget hjælpemiddel og må ikke forveksles med førerhunde til blinde.

 

Julemærkehjemmet Fjordmark, Kollund

Udskiftning af lydanlæg.
Mange lege og udfordringer sker i små og store grupper i motionshallen, og her er desværre blevet lidt dødt, da højttalere og musikanlæg er slidt op. Vi vil gerne igen kunne bruge mikrofoner til oplæg for forældre og andre, og ikke mindst igen kunne skrue højt op, når vi skal lege og feste.

https://www.julemaerket.dk/901/julemrkehjemmetfjordmark 

Børnehospice Skt. Lukas

Rengøringsvenlige puffs.
Fodskamler / Puffs til 4 lænestole, så forældrene kan aflastes max., når de sidder med de syge børn.

www.sanktlukas.dk/bornehospice 

Tværkulturel Venskabsforening, Tirsdagscaféen i Hirtshals

Udflugter for nydanskere.
Den tværkulturelle venskabsforening i Hirtshals har oprettet Café og alskens komsammen'er på tværs af kirkesamfund og politiske holdninger. De vil gerne kunne arrangere en udflugt eller to for de nydanske familier.

Bagsværd Observationshjem

Opmuntring til nogle af landets svageste institutionsbørn.
Børnene er helt uden sociale resurser og bagland. Spejdernes Genbrug har tidligere doneret til børn, der forlader observationshjemmet, og skal videre på andre institutioner. Børnene skal normalt gå i almindelige daginstitutioner og skoler, men vil aldrig have mulighed for ad anden vej at få f.eks. en iPad, som alle deres kammerater har.
Forstanderen vil meget gerne kunne fortsætte med at give gode afskedsgaver til børnene.

http://www.bagsvaerdobservationshjem.dk 

Børnetelefonen 

Opmuntring og anerkendelse til de frivillige.
Donationen skal rettes specielt mod en opmuntring og anerkendelse af de mange frivilliges store – og desværre nødvendige - arbejde, f.eks. midler til indkøb af et kunstværk.

   

Mercy Ships

Behandling af syge.
Hospitals skibet er baseret på 450 frivillige læger, sygeplejersker o.l. der selv betaler for deres ophold. Donationer går direkte til behandling af syge.

https://www.mercyships.org/who-we-are/our-ships/the-africa-mercy 

Mahilahaat (Marie Thøgers projekter i Indien)

Udvidelse af kvindehuse, samt undervisning af børn og kvinder.
Hjælp til udvidelse og vedligeholdelse af kvindehuse i de meget små byer i bjergegnene. Husene bruges som samlingshuse, hvor børn og kvinder kan blive undervist i hygiejne, prævention og børnepleje. Børnenes pleje og sundhed er en meget stor del af projektet.

www.Mahilahaat.dk 

Foreningen Grønlandske Børn

Sommerlejr i Nordøstgrønland og på vestkysten, for udsatte børn (i Ittoqqortoormiit og Paamiut).
Begge camps vil blive drevet af frivillige ildsjæle fra hele verden, som vil arrangere kreative, udfordrende og sjove aktiviteter sammen med byens børn, unge og voksne. Aktiviteter, der vil styrke og udfordre børnenes og de unges finmotorik, grovmotorik, sprog og hukommelse, ligesom der vil være mulighed for at deltage i musik, sport og kreativt arbejde. Samtidigt får børnene mulighed for personlig udvikling samt opbygge nye relationer til andre børn og unge i byen på tværs af køn og alder. Sommerlejrene er på en og samme gang en sommer fuld af aktiviteter, og en måde at invitere verdens mangfoldigheder indenfor i de små samfund, og dermed give byens børn og unge et indblik i mulighederne i den omkringliggende verden.

www.fgb.dk 

BUU Kenya / Marvel Junior Academy, Mombasa, Kenya

Forbedring af skole.
a) Udskiftning af tag på skolens bygning
b) Indkøb af inventar
c) Videreuddannelse af lærer
d) Indkøb af PC'er

www.buukenya.com 

Street Child Care, Uganda

Skolepenge.
Skolepenge for børn i slummen i Kampala.

https://streetchildcare.wordpress.com 

Masomo, Uganda

Udvidelse af hus.
I Iganga har Masomo startet et nyt projekt. Der er købt et hus, hvor der allerede er 38 børn uden hjem. Huset indeholder 2 værelser til sovesal for pigerne samt toilet. Der mangler sovesale til drengene, køkken, fællesrum og alt inventar.

www.masomo.dk 

Mushemba Foundation, Tanzania

Vandtank på Trinity Skolen, Bukoba.
Mushemba Foundation støtter børn, der ellers ikke har råd til at gå i skolen. Skolen har ikke mulighed for at opbevare alt det regnvand, de har brug for til daglig. Der søges midler til etablering af 5.000 l vandtank inkl. fundament.

www.mushembafoundation.org
https://da-dk.facebook.com/Mushemba-Foundation-269243726434794/ 

Gracegate, Damongo, Ghana

Landbrug- og dyrebrugsprojekt i det fattige nordlige Ghana (Byen/området hedder Damongo).
Projektet går ud på at producere råvarer til bespisning af et børnehjem og lokale børn. Dyrehold inkl. staldbygning (6 grise og høns+hane) 15.000 kr. Køb af land til marker samt redskaber og vogn til transport 25.000 kr. Alle ovenstående udgifter er udspecificeret i mindste detalje.

Nanu Børn og Unge, Nuuk, Grønland

Væresteder.
NANU børn er en frivillig, upolitisk non-profit- organisation, der støtter udsatte børn og deres familier i Grønland. Det sker gennem en række aktiviteter og gennem oprettelse og drift af væresteder.
NANU børn har fokus på socialt udsatte børn, enlige mødre og mindrebemidlede familier. Det er kommunernes sundhedsplejersker, der visiterer og formidler kontakten.

Child Hug Uganda CHU

Uddannelse af børn.
De driver et medical center hvor de bla. tester for HIV og malaria. De har cancerprogram. Og de har et skoleprogram og et sportsprogram og prøver at lære børn om sundhed.
Brenda som har været i Sko-afdelingen, var heroppe på et scollarship i uddannelse indenfor sundhed og arbejder som frivillig på projektet.
Hun har selv fundet frem til os og spurgt om hun kunne hjælpe os.

www.childhug.org 

   
 

Vareuddelinger, klik her for at se separat artikel